Saltear al contenido principal
Kavakos En El Concierto Inaugural Del Palau

Kavakos en el concierto inaugural del Palau

© Marco Borggreve

El dimecres vinent, 13 de novembre (Sala de Concerts, 20 h, Palau 100), el violinista grec Leonidas Kavakos i l’NDR Elbphilharmonie Orchester, dirigida per Alan Gilbert, protagonitzaran el concert inaugural de la temporada 2019-20 del Palau de la Música Catalana, en què presentaran un programa que aplega dos exemples del gran simfonisme, amb obres de Béla Bartók i Anton Bruckner.

Leonidas Kavakos protagonitzarà el Concert per a violí núm. 2 de Bartók, una obra d’enormes exigències tècniques que conté un llenguatge agosarat basat en l’essència popular del folklore hongarès, pel qual el compositor tenia un gran interès. Bartók el va compondre en plena maduresa, entre el 1937 i el 1938, per encàrrec del violinista hongarès Zoltán Székely, que el va estrenar el 23 de març de 1939 a Amsterdam, amb l’Orquestra del Concertgebouw i direcció de Wilhelm Mengelberg, i que va despertar l’admiració tant del públic com de la crítica.

A la segona part es podrà sentir la Setena Simfonia de Bruckner, un gran edifici sonor de grans dimensions, que va compondre entre els anys 1881 i 1883, quan tenia prop de 60 anys. Va ser estrenada el 30 de desembre de 1884 a Leipzig amb gran èxit de públic. La Setena va tenir un llarg recorregut en vida del compositor i va ser interpretada amb èxit a Holanda, Anglaterra i als Estats Units, i es va convertir en la seva obra més estimada. Bruckner va dedicar aquesta Simfonia, amb passatges de gran lirisme combinats amb episodis de caràcter èpic, al rei Lluís II de Baviera, però també esdevé un gran homenatge al seu admirat Richard Wagner, que acabava de morir quan la va escriure.

palaumusica.cat

escena25.cat

Volver arriba