Saltear al contenido principal
Lewis Arriba Al Palau Amb Haydn, Brahms I Beethoven

Lewis arriba al Palau amb Haydn, Brahms i Beethoven

Paul Lewis torna al Palau de la Música Catalana aquest dijous, 8 de novembre (Palau 100, Sala de Concerts, 20 h) en substitució de Murray Perahia, que va cancel·lar l’actuació per malaltia.

El pianista anglès interpretarà un programa que està centrat en tres compositors que van viure a Viena i explora la connexió entre ells: Haydn va influir en Beethoven, ja que era el seu mestre, i en el cas de Brahms, l’impacte de l’ombra de Beethoven va ser tan imponent, que Brahms fins als 43 anys no es va atrevir a escriure una simfonia. Paul Lewis iniciarà el concert amb les Set fantasies de Johannes Brahms i la Sonata per a piano en Do menor, Hob. XVI:20 de Joseph Haydn. A la segona part serà el torn de les Set bagatel·les de Ludwig van Beethoven i clourà el concert una altra sonata de Haydn, en aquest cas la Sonata per a piano en Mi bemoll major, Hob. XVI:52.

Paul Lewis ha rebut prestigiosos premis, com el premi a instrumentista de l’any de la Royal Philharmonic Society, dos premis Edison consecutius i tres premis Gramophone. Guardonat amb títols honorífics per les universitats de Liverpool, Edge Hill i Southampton, també va ser nomenat Comandant de l’Orde de l’Imperi Britànic en els honors per l’aniversari de la reina el 2016. La seva carrera de recitals l’ha portat a escenaris de renom internacional: Londres, Nova York, Viena, París, Berlín, Tòquio i Melbourne. També és un convidat freqüent en alguns dels festivals més prestigiosos del món, incloent-hi els BBC Proms, on el 2010 va ser el primer pianista a interpretar la integral dels Concerts per a piano de Beethoven en una sola temporada.

Més informació:

escena25.cat

palaumusica.cat

Volver arriba