Saltear al contenido principal
Les Cares De L’amor

Les cares de l’amor

(Photo by May Zicus)

By XAVIER RICARTE     ENE. 27, 2017
Aquells primers minuts d’elevació i la minúscula batuta del mestre Gergiev transportaven l’oient a un altre estat. El Preludi de Lohengrin, delicada exposició, introduïa el que seria un gran concert. Les onades anaven removent-se encara més a mesura que passaven els minuts. L’Orquestra del Teatre Mariinsky evidenciava la seva merescuda fama de la mateixa manera que ho feia el gran mestre rus. De principi a fi un so màgic i pur.

El concert de Liszt vàrem escoltar al piano el jove prodigi George Li. Un concert brodadíssim per la impecable interpretació del talentós pianista i la sensacional mà del mestre Gergiev. Seguidament ens va obsequiar amb la 3a Consolació de Liszt, una peça extramadament fina que va consolidar el magnífic fraseig de l’intèrpret. A poc a poc, la sala s’anava impregnant d’un cromatisme extraordinari on la tonalitat quedava molt controvertida. L’erotisme contingut entre romanticisme i passió, creixia amb l’escena final de Salomé de Richard Strauss on la prestigiosa soprano holandesa Eva-Maria Westbroek farcia en gran quantitat la tragèdia, passió i perversitat d’aquells impressionants minuts. Uns primers compassos impactants on, a ple pulmó, Salomé declarava el seu gran amor al cap tallat de Joan Baptista.

Després de 50 minuts de drama s’acostava una segona part de desolació i mort traumàtica.
L’amargor i el drama adquirien domini en la darrera fase del concert. El tenor Mikhail Vekua com a Tristany i la soprano Eva-Maria Westbroek com a Isolda van exhibir de manera triomfal els seus papers tan exigents i complexos amb ajuda de Yulia Matochkina, Dmitry Voropaev, Evgeny Nikitin, entre altres.

D’aquesta manera tràgica i exuberant, s’acabava aquesta nit inoblidable de sentiments romàntics que entregaven al públic les dues poderoses cares de l’amor.

Tel. 933-179-050, ibercamera.com

Volver arriba