Saltear al contenido principal
Nova Temporada Del Palau 100 Amb Nou Horari

Nova temporada del Palau 100 amb nou horari

Avui s’ha presentat la temporada 2018-19 de Palau 100, el cicle estrella de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana. Enguany el cicle presenta quinze concerts, tretze en abonament i dos d’extraordinaris, amb una novetat: els concerts s’avancen i es programaran tots a les 20 hores, fet que facilita els desplaçaments i s’alinea amb els horaris de les grans sales de concerts d’Europa. Imaginem que l’Editorial que vàrem publicar en aquesta casa, i signat per el nostre director, ha tingut alguna cosa a veure amb aquest canvi d’horari.

La temporada de Palau 100 presenta els grans noms de l’escena internacional amb un repertori que s’amplia i abraça des del Barroc a la música més contemporània: des de Bach i Händel fins a l’Einstein on the beach de Philip Glass. Els grans intèrprets hi han estat convidats per interpretar els seus repertoris més reconeguts. Així, entre altres propostes s’oferirà la Cenerentola amb Cecilia Bartoli, el repertori rus dirigit per Valery Gergiev i Yuri Temirkanov, Händel amb Sir John Eliot Gardiner o l’Akademie für Alte Musik Berlin (AKAMUS) i Mahler amb Jonathan Nott. El cicle també posarà el focus en una nova generació de músics, com són els pianistes Trifonov i Abduraimov, i en Thomas Hengelbrock, que torna al Palau. Destaca igualment la col·laboració de les formacions corals de la casa per primera vegada amb determinats directors i formacions: com el Cor de Cambra amb Daniel Hope o l’Orfeó Català amb Gergiev.

El director veneçolà Gustavo Dudamel obrirà la temporada amb dos concerts consecutius (18 i 19 de setembre de 2018) al capdavant de la Mahler Chamber Orchestra. El primer programa inclourà la Cinquena i Quarta Simfonies de Schubert i Brahms, respectivament, mentre que en el segon s’interpretaran la Tercera i QuartaSimfonies de Schubert i Mahler, respectivament, en el que serà pròpiament el concert inaugural de la temporada. Uns concerts que formaran part de la gira europea del director veneçolà i aquesta formació i que és previst que siguin retransmesos en directe per MediciTV. I també serà Dudamel qui posarà la cloenda al cicle, aleshores al capdavant de la Filharmònica de Munic (27/06/2019) interpretant la Segona Simfonia de Mahler, coneguda com a “Resurrecció”, en una nova col·laboració amb l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau.

Volver arriba