Saltear al contenido principal
OBC 18–19

OBC 18–19

(Photo by Felix Broede)

L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya ha presentat el seu projecte artístic per a la temporada 2018-2019 a L’Auditori amb vint-i-quatre programes que permetran al públic gaudir del gran repertori simfònic, escoltar dotze primeres audicions i ser testimoni de cinc estrenes mundials d’autors catalans. L’any que ve sonaran a la Sala 1 Pau Casals de L’Auditori un total de seixanta-sis obres de la mà de l’orquestra.

Aquesta serà la quarta temporada del mestre Kazushi Ono com a director titular. Ono dirigirà vuit programes en què es podran escoltar sis obres que l’orquestra no ha interpretat mai abans. Per al concert inaugural, que se celebrarà el 28 de setembre, el mestre ha escollit la Cinquena de Mahler i el Concert per a quatre trompres de Schumann que tindrà com a convidat el solista de la  Filarmònica de Berlín, Stefan Dohr, que s’unirà al nostre solista Juan Manuel Gómez i a José Vicente Castelló i Jose Miguel Asensi. Kazushi Ono ens acostarà al llarg de l’any la “Patètica” de Txaikovsky, Dante d’Enric Granados, l’estrena del Concierto Mediterráneo a la Memoria de Joaquín Rodrigo de Juan Manuel Cañizares, la Simfonia núm. 10 de Xostakóvitx, la Tercera de Brahms amb la qual tancarà la integral de les seves simfonies, Romeu i Julieta de Prokófiev, la Novena de Beethoven i la versió en concert de Turandot de Puccini, amb un repartiment estel·lar, que tancarà la temporada i l’OBC tocarà posteriorment a l’Olimpíada Cultural de Tòquio 2020 juntament amb la Novena.

Gustav Mahler serà una figura central a partir de la qual es vertebrarà la temporada que se centrarà en els repertoris romàntic i postromàntic sense oblidar els autors clàssic i les obres de nova creació. Així doncs, gaudirem dels seus antecedents romàntics com Beethoven, Brahms, Schumann, Dvorák i Txaikovsky i dels seus coetanis i continuadors com Xostakóvitx,  Sibelius, Bartók i Prokókiev. A més, l’OBC interpretarà per primera vegada obres de Clara Schumann, Sofia Gubaidúlina, Oliver Messiaen, Enric Granados, Robert Gerhard, Peter Eötvös, Tan Dun, Jimmy López i William Walton. A més, tancarà el centenari de Bernstein amb la seva Missa, un concert de musicals, la reposició́ de West Side Story i l’estrena d’una obra encàrrec de Marcos Fernández per homenatjar-lo. També estrenaràn obres de Manuel Rodríguez Valenzuela, compositor convidat de la temporada i de Fabià Santkovsky i Mariona Vila.

Per conduir tota aquesta proposta simfònica visitaran l’orquestra batutes com Ken Nagano, Sylvain Cambreling, Harmut Haenchen, Xian Zhang i Pinchas Steinberg. I amb el mestre Jan Willem de Vriend, com a principal director convidat, l’Orquestra seguirà explorant el repertori que va de Mozart i Haydn a Schubert i Mendelsshonn i viatjaran a Amsterdam on oferirà un concert al Concertgebouw el 29 de juliol.

La temporada 2018- 2019 l‘OBC s’acompanyarà del solistes com Piotr Anderszewski, Jean-Yves Thibaudet, Joshua Bell, Ray Chen, Gautier Capuçon, Juan Manuel Cañizares i Veronika Eberle, entre molts d’altres, juntament amb els quals brindarà al públic alguns dels concerts per a orquestra més rellevants de la història de la música.

auditori.cat

Volver arriba