Saltear al contenido principal
Temporada 18/19 Al Palau

Temporada 18/19 al Palau

El concepte Origen és el leimotiv de la propera temporada. Així, la tria d’algunes obres responen a aquest concepte, ja sigui perquè la seva temàtica aborda l’origen i els seus límits com a subjecte o bé perquè aquestes peces representen un nou punt de partida i un nou canvi de paradigma a partir del qual la música ja no es pot entendre de la mateixa manera.

Així, la temporada presenta obres que van suposar el naixement d’un nou gènere musical (com les tres darreres Sonates de Beethoven que oferirà Josep Colom al piano (13.02.19); les Variacions Goldberg de Bach, amb Sir András Schiff (04.10.18) o la Missa en Si menor de Bach, amb Philippe Herreweghe i el Collegium Vocale de Gant (12.06.19), o bé aquelles que inclouen l’origen entès com a canvi d’estadi o transformació, com La consagració de la primavera, interpretada per l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu (19.03.2019), sota la batuta del seu titular, Josep Pons, o la versió per a dos pianos a càrrec dels pianistes Lucas i Arthur Jussen (01.07.19). Aquest caràcter existencial també el trobem en la Segona de Mahler, coneguda com a “Resurrecció”, en què el compositor es pregunta sobre la vida després de la mort, amb la Münchner Philharmoniker, l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau dirigits per Gustavo Dudamel (27.06.19), o en el Quartet per a la fi dels temps de Messiaen, amb Miquel Ramon, Joel Bardolet, Pau Codina i Marc Heredia (20.06.19). També entrarien en aquest apartat la Passió segons sant Mateu de Bach, amb Paul McCreesh i el Gabrieli Consort & Players (10.04.19); El Messies de Händel, amb el Cor de Cambra del Palau i l’Orquestra de Zuric, sota la direcció de Daniel Hope (13.12.18); el Winterreise de Mahler, amb Matthias Goerne i Leif Ove Andsnes (05.03.19); la Quarta també de Mahler, amb Gustavo Dudamel i la Mahler Chamber Orchestra en el concert inaugural de la temporada (19.09.18). També serà present la relació amb un gènere molt existencial com és la missa de difunts: el Requiem de Mozart, amb el Balthasar Neumann Chor und Orchester, sota la direcció de Thomas Hengelbrock (28.01.19). Helgelbrock visitarà novament el Palau després de la memorable Missa en Si menor de Bach que hi va dirigir de memòria el desembre del 2014. I els Requiem de Fauré i de Rutter, amb l’OSV (13.04.19), Un rèquiem alemany de Brahms, amb l’Orfeó Català (21.10.18) o el Requiem de Verdi participatiu (01 i 02.06.19).

Els compositors Philip Glass i Josep M. Guix seran convidats. Miquel Barceló, Antoni Llena i Màrius Sampere, artistes convidats.

 palaumusica.cat

Volver arriba